Muffins met Pink Lady® appels, geitenkaas en Provençaalse kruiden

Moeilijkheid
Personen
Bereiding
Kooktijd
Een muffins-recept voor elke gelegenheid, als lunch met een rucolasalade, ‘s middags met een zwarte thee of als brunch op zondagochtend. Meer informatie

Bereiding
Ingrediënten
- 1 Pink Lady® appel
- peper en zout
- 3 eieren
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 100 g amandelpoeder
- 2 theel. gistpoeder
- 100 g geitenkaas
- 200 g wit meel T65
- 1 theel. verse tijm
- 1 theel. verse rosmarijn
- 1 yoghurt
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Snij de Pink Lady© appels in blokjes zonder het klokhuis en de pitten.
- Schil het teentje knoflook en snij het fijn. Snij de geitenkaas in stukjes.
- Bak de pijnappelzaadjes één minuut in een droge koekenpan.
- Knip de kruiden fijn.
- Klop in een kom de eieren met de olijfolie en de yoghurt. Voeg de stukjes appel en geitenkaas toe. Meng het geheel door elkaar.
- Meng in een andere schaal het meel met het amandelpoeder, het rijsmiddel, het zout, de peper en de kruiden.
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge en roer voorzichtig met een spatel. Het is niet erg als er nog klontjes blijven.
- Smeer de muffinvorm in met olie en vul de vorm voor 3/4 met het beslag.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven en daarna 5 minuten in de grillstand om de bovenzijde goudbruin te kleuren.
- Laat ze 15 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt.
De Pink Lady tip
Om lekker zachte muffins te krijgen, moet het muffinbeslag voorzichtig worden behandeld en moeten er wat klontjes overblijven. Met wilde bewegingen krijgt u beslist harde muffins! Een pannenlikker is zeer geschikt voor het roeren van het muffinbeslag. Deze handige en goedkope spatel is overal verkrijgbaar.
Vind meer inspiratie in de andere recepten
- Voorgerechten
- Toetjes
- Hoofdschotels