Pink Lady® appels gevuld met bloedworst en bietensaus
Hoofdschotels
0
vote | wwp-vote

1
Moeilijkheid
Moeilijkheid
4
Personen
Personen
10min
Bereiding
Bereiding
15min
Kooktijd
Kooktijd
Een onweerstaanbaar recept dat jeugdherinneringen oproept. Dit traditionele gerecht uit grootmoeders kookboek krijgt een nieuwe look in Pink Lady® stijl. Een combinatie van zoet en hartig die herinnert aan onze kindertijd. Meer informatie

Bereiding van de appels gevuld met bloedworst
Ingrediënten
- 1 Pink Lady® appel per persoon
- Vulling voor bloedworst (te vinden bij de slager)
- Rode bieten
- Gezouten boter
Voorbereiding
- Hol de appel van binnen uit zonder hem te breken en zet hem opzij.
- Meng de bloedworstvulling om hem kneedbaar te maken.
- Vul de appel met deze vulling met behulp van een spuitzak.
- Bak vervolgens in de oven op 120 °C gedurende 15 minuten en bevochtig met de gezouten boter.
Bereiding van de bietensaus
Ingrediënten
Voorbereiding
- Meng de de kalfsjus met de helft van het bietensap.
- Kook de vloeistof in tot de helft om de saus te maken.
Opmaak
Ingrediënten
Voorbereiding
- Plaats de gevulde appel op een plat bord.
- Giet vlak voor het opdienen de bietensaus over de appel.
Tips
Ingrediënten
Voorbereiding
- Serveer met een witlofsalade en een goede vinaigrette.
Vind meer inspiratie in de andere recepten
- Hoofdschotels
- Voorgerechten
- Toetjes