Pink Lady® appeltaartjes

Moeilijkheid
Personen
Bereiding
Kooktijd
Nina Métayer heeft als chef patissier van het beroemde Café Pouchkine in Parijs gestalte gegeven aan de waarden van authenticiteit, dynamiek en vrouwelijkheid die ook Pink Lady® uitdraagt. Voor Valentijnsdag 2019 presenteert Pink Lady® het recept van een geraffineerd dessert voor een onvergetelijke romantische avond. Deze ontmoeting tussen de chef patissier en Pink Lady® sublimeert het werk en de techniek van de mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten om van Pink Lady® een uitzonderlijke appel te maken. Meer informatie

- Voor de ganache met vanille
- Voor de bereiding van de Pink Lady® appels
- Voor de appelsiroop
- Voor de gebakken appels
- Voor de appelmoes
- Voor het hazelnootkoekje
- Voor de vanille-zandkoekjes
- Voor de agar-topping
- Afwerking
Voor de ganache met vanille
Ingrediënten
- 1 g zout
- 1 vanillestokje
- 1 gelatineblaadjes
- 56 g witte chocolade
- 250 g room
Voorbereiding
- Laat de gelatine 10 minuten wellen in ijskoud water en vervolgens uitlekken.
- Schraap de vanille.
- Breng de eerstgenoemde hoeveelheid vloeibare room en de vanillezaadjes aan de kook, voeg de gelatine en het zout toe en giet het mengsel over de witte chocola.
- Goed mengen en de tweede hoeveelheid koude room toevoegen.
- Daarna afdekken met huishoudfolie en 5 uur in de koelkast plaatsen.
Voor de bereiding van de Pink Lady® appels
Ingrediënten
- 4 Pink Lady® appels
- Het sap van een citroen
Voorbereiding
- Schil de vier appels en bewaar de schillen.
- Neem drie appels en snijd aan de zijden van het klokhuis twee mooie wangen af (de zijkanten van het klokhuis).
- Maak van de vierde appel 18 kleine balletjes met een bolletjeslepel en dompel ze in het citroensap.
- Bewaar alle resten van de appels om de moes te maken.
Voor de appelsiroop
Ingrediënten
- 100 g suiker
- Het sap van een citroen
- 1 liter water
- De schillen en klokhuizen van 4 Pink Lady®
Voorbereiding
- Breng het water en de suiker aan de kook, doe de schillen en de klokhuizen erin en voeg het citroensap toe.
- Dek de pan af en laat het mengsel ongeveer 2 uur trekken.
- Zet het daarna weg om af te koelen.
Voor de gebakken appels
Ingrediënten
- 525 g suiker
- 250 g appelsiroop
- 10 groene-kardemompeulen
Voorbereiding
- Maak een droge karamel met de suiker en maak tegelijkertijd de appelsiroop lauwwarm.
- Blus de karamel met de warme appelsiroop.
- Giet de vloeibare karamel in een ovenschaal tot een laag van ongeveer 0,5 cm.
- Plaats de appelwangen in de schaal met de karamel.
- Plet voorzichtig de kardemompeulen en voeg ze toe aan de karamel.
- Sluit de schaal hermetisch af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de oven op 180 ºC.
- Verwijder daarna de kardemompeulen.
Voor de appelmoes
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 20 g suiker
- 1 g kardemompoeder
- Het sap van een citroen
- appelsiroop
- 300 g appels (met de resten)
Voorbereiding
- Verzamel de resten van de appels waar de wangen vanaf zijn gesneden, hak ze grof en kook ze met alle ingrediënten op een laag vuur onder regelmatig roeren.
- Verwijder de kardemomzaadjes, pas de dikte aan door appelsiroop toe te voegen tot een zachte textuur is verkregen.
Voor het hazelnootkoekje
Ingrediënten
- 60 g suiker
- 25 g boter
- 60 g hazelnootpoeder
- 150 g eiwitten
- 60 g amandelpoeder
- 60 g poedersuiker
Voorbereiding
- Zeef de poedersuiker en de notenpoeders Klop de eiwitten met een mixer en dik in met de suiker.
- Voeg voorzichtig de poeders en de poedersuiker toe met een pannenlikker en meng daarna de gesmolten boter erdoor.
- Spreid dit mengsel dun uit op een bakvel en bak gedurende 8 minuten in de oven op 180ºC.
- Snij daarna cirkels uit met een diameter van 5 cm.
Voor de vanille-zandkoekjes
Ingrediënten
- 140 g meel
- 2 g zout
- 1 vanillestokje
- 35 g suiker
- 120 g boter
- 60 g amandelpoeder
Voorbereiding
- Meng de zachte boter met het meel, de suiker, de vanille, het zout en het amandelpoeder.
- Spreid het mengsel uit tussen twee bakvellen tot een dikte van 2,5 mm.
- Laat het koud verstijven en snij dan cirkels uit met een diameter van 5 cm.
- Leg ze op een bakvel en bak ze 17 minuten in de oven op 160 ºC.
Voor de agar-topping
Ingrediënten
- 50 g suiker
- 500 g appelsiroop
- 4 g agar-agar
Voorbereiding
- Meng de suiker en de agar-agar droog door elkaar.
- Verwarm de appelsiroop en voeg de suiker en agar toe.
- Kook het mengsel gedurende 1 minuut.
Afwerking
Ingrediënten
- 100 g witte chocolade
- 50 g topping
Voorbereiding
- Maak kleine hartsjablonen en spreid een dun laagje lauwwarme gesmolten chocola in de op een bakvel geplaatste hartsjablonen.
- Verwijder de sjabloonvorm en herhaal dit om drie hartjes te maken voor elk taartje.
- Giet de in het citroensap gedrenkte appelballetjes af en rol ze door de abrikozentopping.
Vind meer inspiratie in de andere recepten
- Toetjes
- Hoofdschotels
- Smoothies