Pink Lady® cakepops trio

Moeilijkheid
Personen
Bereiding
Kooktijd
Een snel en eenvoudig uit te voeren recept. Ook leuk om samen met de kinderen te doen! Pink Lady® sup> geeft u een originele variant van de beroemde Amerikaanse cakepops. Gewoonlijk worden ze gemaakt van in glazuur gedrenkte cakebolletjes. Ditmaal gebruiken we echter bolletjes Pink Lady® appels. Bedekt met een lekker glazuurlaagje worden ze een aantrekkelijk en gezond toetje! De Pink Lady® appels lenen zich uitstekend voor dit recept. Het vruchtvlees is stevig zodat u gemakkelijk de bolletjes kunnen maken. De lichtzure smaak sluit goed aan bij de zoete glazuren en geeft een heerlijke harmonie. Meer informatie

De drie chocoladeglazuren
Ingrediënten
- 6 eetl poedersuiker
- 4 term_feuilles gelatineblaadjes
- 300 ml verse slagroom
- 40 g witte chocolade
- 35 g pure chocola
- 50 g banketbakkerschocolade met suikeramandel of melkchocolade
Voorbereiding
- Week de gelatine, gescheiden voor de drie glazuren, gedurende 2 minuten in koud water.
- Hak de pure chocolade, de witte chocola en de melkchocolade fijn.
- Verwarm 100 ml verse slagroom, zet het vuur uit en voeg de pure chocolade en twee eetlepels poedersuiker toe. Roer de ingrediënten door.
- Veeg het water van de gelatineblaadjes af tussen de vingers en voeg ze toe aan de crème.
- Daarna 20 minuten laten rusten. Herhaal het bovenstaande voor de witte chocolade en de melkchocolade.
De cakepops
Ingrediënten
- 5 Pink Lady® appels
- 1 citroen
- 10 g cranberry’s
- 10 g amandelschilfers
- 10 g geraspte kokosnoten
- 10 g pistachenoten
- 10 g blanke rozijnen
- 15 g harde noga of praline
- cakepopstokjes of gekleurde rietjes
Voorbereiding
- Hak de pistachenoten, de rozijnen en de cranberries met een mes fijn.
- Rooster eerst de pistachenoten en daarna de amandelschilfers in een droge koekenpan.
- Stamp de harde noga in kleine stukjes.
- Doe de zes verschillende noten, vruchten en noga in zes verschillende kommetjes.
- Pers de citroen.
- Maak appelbolletjes met behulp van een bolletjessnijder. Dompel elk bolletje in het citroensap.
- Droog de appelbolletjes met absorberend keukenpapier.
- Prik elk bolletje op een stokje en rol ze door één van de drie chocoladeglazuren.
- Laat het glazuur hard worden en bestrooi ze naar keuze met de zes verschillende decoraties.
- Maak bijvoorbeeld een tropische cakepop met pure chocola en kokosnoot, een tutti frutti cakepop met witte chocola, noten en fruit of een kermis-cakepop met melkchocola en noga.
De Pink Lady tip
Als u geen bolletjessnijder hebt, kunt u de Pink Lady® appel ook zonder hem te schillen in vier partjes snijden en deze op de stokjes prikken!
Vind meer inspiratie in de andere recepten
- Voorgerechten
- Smoothies
- Hoofdschotels