PinKids® appeltaartrol

Toetjes
0 vote | wwp-vote
2
Moeilijkheid
6
Personen
1h0min
Bereiding
33min
Kooktijd

Voor de taartbasis

Ingrediënten

 • 50 g meel
 • 4 eieren
 • 100 g suiker
 • 1 theelepel cacaopoeder

Voorbereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
 2. Mix het eiwit tot het zachte pieken worden en voeg dan rustig de suiker en bloem toe. Plaats een klein deel van het mengsel in een kom en voeg het eigeel toe.
 3. Voeg het eigeel mengsel aan het andere mengsel toe. Mix het mengsel van binnen naar buiten.
 4. lNeem voor de hondenpoot versiering 2 eetlepels van het taartmengsel en meng dit met 1 teelepel cacaopoeder.
 5. Plaats een vel bakpapier op een bakplaat.
 6. Begin met de hondenpootversiering: giet het cacaopoeder mengsel in een spuitzak. Maak een klein sneetje in het zakje om een klein gaatje te maken. maak je een middelgrote cirkel, en daarboven drie kleine cirkels, met een goede tussenruimte tussen de kleine cirkels. Bak als je alle hondenpootjes hebt gemaakt deze gedurende 2 à 3 minuten.
 7. Bedek de poten vervolgens met de rest van het taartmengsel en verdeel het rustig. Bak de taart 15 minuten en laat hem dan afkoelen.

Voor de vulling

Ingrediënten

 • 4 Pinkids® appels
 • 100 ml volle vloeibare room

Voorbereiding

 1. Maak in de tussentijd de PinKids® compote.
 2. Was, schil en snij de PinKids® appels in stukjes. Doe ze in een steelpan, doe de deksel erop en kook de appels 15 minuten op laag vuur. Pureer de compote met een vork als de appels gaar zijn en laat het afkoelen.
 3. Giet ten slotte de slagroom en suiker in een mengkom met een ronde bodem en mix met een keukenmachine of een handmixer net zo lang tot het slagroom wordt.
 4. Giet om de cake samen te stellen de compote op de taartbasis en verdeel deze met een marge van 2 cm langs een van de randen. Doe hetzelfde met de slagroom en rol dan de taart op. Het is nu klaar!
 5. Je kan de taart in de koelkast zetten of meteen serveren.