Spiesen met ossenhaas en appel in Pink Lady® stijl

Moeilijkheid
Personen
Bereiding
Kooktijd
Het wordt weer tijd voor de eerste barbecues! Pink Lady® adviseert u voor de maand mei feestelijke spiesen met in appelsap en honing gemarineerd vlees. Nodig meteen uw gasten uit en aan de slag! Meer informatie

Voor de marinade
Ingrediënten
- 3 Pink Lady® appels
- peper en zout
- 3 eetl olijfolie
- 2 eetl honing
- 1 halve theel tijm
- 3 knoflookteentjes
- 2 citroenen
- 1 ossenhaas van ongeveer 400 g
Voorbereiding
- Schil 3 Pink Lady® appels. Verwijder het klokhuis en snij de appels in stukken.
- Besprenkel ze met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Doe de stukjes appel in een sapcentrifuge om 250 ml sap te verkrijgen.
- Klop het appelsap met 4 eetlepels citroensap, de honing, 2 eetlepels olijfolie, de knoflook en de tijm. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snij de ossenhaas in grote stukken.
- Laat het vlees marineren in het sapmengsel gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Het vullen van de spiesen
Ingrediënten
- 2 Pink Lady® appels
- 8 sjalotten
- houten vleesspiesen
Voorbereiding
- Was 2 Pink Lady® appels, snij ze in grote stukken en besprenkel ze met een beetje citroensap.
- Schil de sjalotten en snij ze in de lengterichting in tweeën.
- Prik de stukken vlees op de houten spiesen en wissel af met de sjalotten en de stukken appel.
- Smeer de spiesen in met een beetje marinade. Bak ze in een voorverwarmde oven op 210 °C, op een barbecue of op een plancha gedurende 20 minuten en draai ze af en toe om.
Voor de gebakken asperges
Ingrediënten
- peper en zout
- olijfolie
- 1 bundel groene asperge
Voorbereiding
- Was de asperges en snij de harde delen eraf.
- Kook de asperges 4 minuten op stoom, dompel ze in koud water en laat ze uitlekken op absorberend papier.
- Bak de asperges in 2 eetlepels hete olijfolie gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de spiesen met de gebakken asperges.
- Meteen opdienen.
De Pink Lady tip
Als u geen sapcentrifuge hebt, kunt u de stukken appel mixen in een blender gedurende 3 minuten en daarna met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef persen om het sap te verzamelen.
Vind meer inspiratie in de andere recepten
- Toetjes
- Voorgerechten
- Hoofdschotels